Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Holdfürdőzés- mint gyógymód
  2024-02-13 19:36:04, kedd
 
 



A holdfürdőzés előnyei
Bizonyára sokan hallottak már az erdőterápiáról, az ájurvédikus módszerekről és a hidroterápiáról. Sokféle gyógyítási mód létezik napjainkban, amelyek története - egyiknek-másiknak - több ezer évre nyúlik vissza. A holdfürdőzés is egy ilyen terápia. Az ájurvédában, vagyis az ősi indiai gyakorlatban alkalmazzák a holdfürdőzést, amely harmóniát teremt a testben és csökkenti a gyulladást testszerte.

Mi is az a holdfürdőzés? Ugyanolyan, mint a napozás. Amikor feljön a Hold, akkor csak álljunk ki ,,elé" és ,,szívjuk magunkba" a fényét. Próbáljunk ilyenkor egyedül lenni. Nyáron akár meztelenül is kiállhatunk holdfürdőzni. A holdfürdőzés történhet fekve, állva és ülve is, ahogy nekünk jólesik. A holdfürdőzés egy olyan rituálé, amely magába foglalja a Hold energiájába való merülést az elme, a test és a lélek javítása érdekében. Ez lehetőséget ad az emberek számára, hogy kapcsolatba lépjenek a természettel, hogy megtalálják az egyensúlyt és elősegítsék a jóllétet. Amennyiben rendszeresen holdfürdőzünk, ez mélyítheti az öntudatot, és segít megtapasztalni a belső nyugalmat.

A holdfürdőzés nyugtató hatásokkal rendelkezik, és energiát biztosít a test és az elme számára. Az ájurvéda olyan betegségek kezelésére használja, mint magas vérnyomás, csalánkiütés, migrén, vagy gyulladásos állapotok.

A holdfürdőzés már a különböző kultúrákban is jelen volt: amerikai őslakosok és bennszülöttek, kínai és kelet-ázsiai kultúrák, indiai és hindu hagyományok, afrikai népek, kelták és druidák alkalmazták. Az indiai és a hindu vallásokban például a Hold az égi energia szimbóluma. A holdfényben való fürdést a megtisztulás és az érzelmi jóllét érdekében űzik. Úgy gondolják, hogy megnyugtatja az elmét, kiegyensúlyozza az érzelmeket és nyugalmat biztosít.

A Hold és az emberi energia összekapcsolódik. Gondoljunk csak a holdciklusokra és a menstruációra. A nők menstruációs periódusai már régóta kapcsolódnak a Hold ciklusához. Sokan úgy vélik, hogy a Hold gravitációs vonzása befolyásolja a testünk folyadékszintjét. Egyes nők menstruációs ciklusai egybeesnek bizonyos holdfázisokkal, illetve sok esetben a telihold az ovulációhoz is kapcsolódik.

A holdfázisok az ember mentális állapotát is befolyásolják. Sokan azt állítják, hogy sokkal érzelmesebbek és feszültebbek, amikor telihold van. A Hold helyzete hatással van a cirkadián ritmusunkra is, így a holdfény az alvási szokásainkat is meghatározhatja. A holdfürdő segít a belső óránk kezelésében, ami jobb alvást és általános egészséget eredményez.

A holdfürdő-rituáléhoz elő kell készülni. Fontos, hogy a megfelelő holdfázist válasszuk ki. A telihold például az érzelmi jóllétet és a bőséget szimbolizálja, azonban más fázisokat is kiválaszthatunk egyedi jellemzők alapján.

Keressünk egy békés, kényelmes szabadtéri helyet, ahol kapcsolatba léphetünk a Holddal. A legjobb, ha mezítláb állunk a talajon, hunyjuk be a szemünket és képzeljük el, hogy kapcsolatba kerülünk ezzel az égitesttel.

A holdfürdőzés kiváló módja lehet a pihenés, a mély alvás és a stresszoldás elősegítésének. A pihenést a fogyó és a telihold is elősegíti.

Teliholdkor a Hold energiája a csúcson van. Ez az energia képes meggyógyítani a fizikai és az érzelmi problémákat. Ilyenkor az ásványi anyagok is jobban felszívódnak a szervezetben. Az újhold fázisa tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Méregteleníti a testet és egyensúlyba hozza azt. Úgy tartják, hogy az újhold gyógyítja a magas vérnyomást, a gyomorégést és a bőrkiütéseket, illetve megszünteti a haragot.

Létezik fogyóhold-fürdőzés is. Ez a holdciklus szimbolizálja azt az időt, amikor lazítani kell. Ilyenkor el kell engedni a negatív gondolatokat és az egészségre ártalmas érzelmeket. Ilyenkor nyugodt mentális állapotot tapasztalhatunk megújult fizikai energiával. Azonban nemcsak nyugodtak, de sokkal optimistábbak is lehetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tulajdonságokkal, folyadékszintjét, összekapcsolódik, kiegyensúlyozza, meghatározhatja, hidroterápiáról, kiválaszthatunk, tapasztalhatunk, holdfázisokkal, elősegítésének, erdőterápiáról, holdciklusokra, megtapasztalni, érzelmesebbek, holdfürdőzést, holdfürdőzünk, menstruációra, bennszülöttek, befolyásolják, meggyógyítani, méregteleníti, optimistábbak, szimbolizálja, bőrkiütéseket, csalánkiütés, holdfürdőzés, rendszeresen, holdfürdőzni, természettel, gondolatokat, megnyugtatja, menstruációs, feszültebbek, stresszoldás, befolyásolja, szokásainkat, holdfürdőzés előnyei, ájurvédikus módszerekről, ilyen terápia, gyulladást testszerte, holdfürdőzés történhet, olyan rituálé, lélek javítása, emberek számára, belső nyugalmat, holdfürdőzés nyugtató, elme számára, ájurvéda olyan, különböző kultúrákban, hindu vallásokban, holdfényben való, érzelmi jóllét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Gonosz démon-álarc  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A másik dolog,  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A sors  Facebookon kaptam  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Esti kép  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A sors  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Idő  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar... 
Bejegyzés Címkék
holdfürdőzés előnyei, ájurvédikus módszerekről, ilyen terápia, gyulladást testszerte, holdfürdőzés történhet, olyan rituálé, lélek javítása, emberek számára, belső nyugalmat, holdfürdőzés nyugtató, elme számára, ájurvéda olyan, különböző kultúrákban, hindu vallásokban, holdfényben való, érzelmi jóllét, emberi energia, testünk folyadékszintjét, ember mentális, cirkadián ritmusunkra, alvási szokásainkat, holdfürdő segít, belső óránk, megfelelő holdfázist, telihold például, érzelmi jóllétet, bőséget szimbolizálja, holdfürdőzés kiváló, mély alvás, stresszoldás elősegítésének, energia képes, érzelmi problémákat, ásványi anyagok, újhold fázisa, újhold gyógyítja, magas vérnyomást, holdciklus szimbolizálja, negatív gondolatokat, egészségre ártalmas, tulajdonságokkal, folyadékszintjét, összekapcsolódik, kiegyensúlyozza, meghatározhatja, hidroterápiáról, kiválaszthatunk, tapasztalhatunk, holdfázisokkal, elősegítésének, erdőterápiáról, holdciklusokra, megtapasztalni, érzelmesebbek, holdfürdőzést, holdfürdőzünk, menstruációra, bennszülöttek, befolyásolják, meggyógyítani, méregteleníti, optimistábbak, szimbolizálja, bőrkiütéseket, csalánkiütés, holdfürdőzés, rendszeresen, holdfürdőzni, természettel, gondolatokat, megnyugtatja, menstruációs, feszültebbek, stresszoldás, befolyásolja, szokásainkat, szervezetben, felszívódnak, megtisztulás, kapcsolódnak, gyakorlatban, módszerekről, megtalálják, kapcsolatba, elősegítsék, megszünteti, ájurvédában, rendelkezik, lehetőséget, kezelésében, alkalmazzák, energiájába, napjainkban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.